Feedback Site Map Home
Имидж Едвъртайзинг Logo

Имидж Едвъртайзинг

тел. +359(56) 896480
Бургас 8000, пл. “Баба Ганка“ 4, ет. 4
E-mail: office@image-advertising.net
http://www.image-advertising.net


Език: English  Deutsch  

Гран при за Обзор от фестивал в Прага

С медали, 3 купи за отлично представяне, две първи места и най-голямата награда – Гран При се завърнаха от Чехия танцьорите и хористките от Фолклорен ансамбъл „Обзор” при Народно читалище „Изгрев 1927”.

Младежкият танцов състав, Танцова формация „Хелиос“ и Женски фолклорен хор „Българка“ взеха участие в 23-то издание на международния фестивал „Пражки звездопад“, където в рамките на двата фестивални дни – 30 и 31 март, се изявиха над 1000 участника от Израел, Чехия, Беларус, Русия, България, Латвия, Словакия и др. страни

Международното жури възнагради обзорските танцьори с ръководител Ивайло Райков с две първи места, а най-голямата награда на фестивала – Гран При, беше отсъдена на „момичетата“ от народния хор с ръководител Керка Матева, чиито певчески умения журито оприличи на мистерията на българските гласове.

В края на фестивала под звуците на празнични фанфари, сред бурните аплодисменти на публиката, журито и официалните лица, организаторите поканиха „директора на този красив ансамбъл от Обзор“ на сцената. „Директорът“ в лицето на Добринка Тожарова – председател на НЧ „Изгрев“, придружаваща групата, пожела на обзорските самодейци и на най-големите отличници – хор „Българка“, още много и по-големи успехи по пътя към опазване, развиване и популяризиране на българския фолклор в страната и в чужбина.

При завръщането си в Обзор самодейците бяха тържествено посрещнати като победители с хляб и сол от много жители на града начело с кмета Христо Янев и секретаря на читалището Жени Георгиева.

05.04.2016 г. 

Имидж Едвъртайзинг, Бургас 8000, пл. “Баба Ганка“ 4, ет. 4, тел. +359(56) 896480,  E-mail